Golden rules

Golden_Rules_photo_FINALIZEDEr bestaan een aantal gouden goochelregels die horen bij een goocheltruc. Deze tien kleine regels bepalen grotendeels het succes van de act. Alleen dan is het mogelijk om ook de allerbeste trucs te laten slagen.

Oefening baart kunst
Voordat je een goocheltruc gaat showen, is het belangrijk dat je hem goed beheerst. Dit kan alleen door veel te oefenen. Het is aan te raden voor de spiegel te oefenen. Als je denkt dat je het kunt, is het handig een video-opname te maken, dan kun je zien waar je nog iets moet verbeteren.

Herhaal een truc niet.
Als je voor publiek speelt, is het niet handig om dezelfde truc te herhalen. Omdat je publiek weet wat er komen gaat, zullen ze je bewegingen goed in de gaten houden en zo loop je de kans dat de clou ontdekt word.

Verraad je volgende stap niet
Vertel nooit wat het publiek te wachten staat, want dan kan de toeschouwer scherp nadenken en de truc ontrafelen.

Altijd rustig blijven
Ook de grote goochelaars zijn nerveus, waardoor er wel eens iets fout gaat. Probeer altijd rustig en beheerst te blijven, zodat je publiek denkt dat het erbij hoort. Ontkom je er niet aan toe te geven, probeer dan om je er op een stoere manier uit te praten. En vooral: altijd blijven lachen!

Opruimen
Zorg dat je na de voorstelling je “werkplek” leeg maakt, zodat niemand kan ontdekken hoe je truc in mekaar stak. De ‘golden rule’ binnen het goochelen is dan ook: verraad NOOIT hoe een truc werkt.