De allerbeste kaarttruc

Deze truc wordt gespeeld met een normaal kaartendeck van 52 kaarten. Dit is een pokerset zonder jokers. De kaarten worden geschud, door de goochelaar of door de toeschouwer. Daarna trekt een toeschouwer drie kaarten uit de gedekte stapel. Deze laat hij alleen aan de toeschouwers zien.

De tijd dat hij de kaarten showt, gebruik je om onopvallend vier stapels af te tellen. Het aantal kaarten in de verschillende stapels is erg belangrijk.

  • Eerste stapel: 10 kaarten
  • Tweede stapel: 15 kaarten
  • Derde stapel: 15 kaarten
  • Vierde stapel: 9 kaarten

Nu legt de toeschouwer de eerste kaart op de eerste stapel terug. Hierop mogen willekeurig een paar kaarten uit stapel twee worden gelegd. Dan legt hij zijn tweede kaart op de tweede stapel, waarna weer enkele kaarten van stapel drie erop gelegd worden. De laatste (derde) kaart word op stapel drie gelegd.

Vervolgens  neemt de goochelaar de laatste stapel (negen kaarten) en legt deze op stapel drie, waarna beide stapels op stapel twee gaan en vervolgens allemaal op de eerste stapel.
Belangrijk: De goochelaar neemt nu vier kaarten boven van de stapel en voegt ze onder aan de stapel toe. (Dit creëert ook de illusie van mixen).

Dan begint de goochelaar met het uitleggen van de kaarten. Hierbij is het belangrijk dat de eerste kaart van de stapel in de hand open op tafel komt te liggen en de tweede dicht. Zo worden er steeds twee stapels gemaakt. Een open stapel en een dichte. De open kaarten gaan aan de kant en met de dichte begin je weer opnieuw. Totdat je zes kaarten overhebt, drie gedekte kaarten en drie open. De drie gedekte kaarten zijn de kaarten die de toeschouwer had uitgekozen.